27 Eylül 2012

Muse: The 2nd Law (Sızma Albüm)

Muse'un 6. stüdyo albümleri The 2nd Law için ha çıkarttılar, ha çıkaracaklar derken biz, bir de baktık ki albüm alemlere "sızmış". 23 Eylül'de meydana gelen bu sızma üzerine grup da radikal bi kararla "o düşük kalite sızmayı dinleyeceğinize, buyrun biz size orijinalini verelim" deyip albümü kendi web siteleri üzerinden dinlemeye açtılar. Çok da yerinde bir karar, korsan dinlemek isteyen zaten bir şekilde dinliyor nasıl olsa. Albümün resmi çıkış tarihi hala 1 Ekim 2012 olarak gözüküyor.

Albüm kapağı Human Connectome Project'ten (başlı başına bi mevzu) alınma.   

Dün bir rapor yetiştirmek için oğlanı uyuttuktan sonra, burnumu, boğazımı ve de zihnimi açmak için devegücütazıhızı şerbetimi içip bilgisayarın başına oturup Muse'un sitesini açtım ve de albümü dinlemeye başladım. Ben işimi bitirene kadar 3 tur döndü albüm.

Şimdi benim ilk yorumum, güzel bir albüm. Dinleyin. Keyif alırsınız.

Biraz detaya girecek olursam, söyleyecek pek çok şey bulmak mümkün. Evet, Muse da olgunlaşıyor. Bi Absolution değil dinlediğiniz; bi Hysteria yok, bi Time Is Running Out yok. O 9 sene önceymiş. Daha ziyade Black Holes And Revelations ile başlayan, The Resistance ile devam eden bir bütünlük, bir kararlılık hakim albüme. Başa alıp tekrar tekrar dinleten bi şarkı olmadı ama, dedim ya, albümü 3 kere ard arda dinledim.

Müzisyenlerin işi de zor; hele belli bi seviyenin üstünü yakalayanlar. Kendini tekrar etmeyeceksin, ama çizgini de koruyacaksın. Sonunda da insanları mutlu eden bir albüm yapacaksın. Bu pencereden bakınca da, "e daha ne yapacak adamlar" demek lazım The 2nd Law için.

Şarkılardan Survival'ı zaten 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın resmi teması olarak tanımıştık. Diğer single Madness da hoş şarkılardan birisi . Ama ne yalan söyleyeyim, ilk sürpriz, Bond temalı ilk şarkı olan Supremacy oldu. Her ne kadar bu işi Adele ablanın "Let The Sky Fall" şarkısı ile yapacağı konuşulsa da  Supremacy de Skyfall filminde Bond şarkısı olması hedeflenerek bestelenmiş.

Hadi size bi de kıyak yapayım; albümü dinlemek için site site gezmeyin. Soundcloud'a yüklenen albümü buraya yerleştireyim. Kenardan çalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder