31 Aralık 2013

Haliyle, Her Şey Daha Güzel Olacak

Malum yılın son günü. Bir haftadır gazeteler, televizyon kanalları, web siteleri, herkes 2013'ün seceresini çıkartıyor. Bir kere her yerde bir "2013'te kaybettiğimiz ünlüler" konulu kolaj çalışmasına denk gelmek mümkün; Allah hepsine rahmet eylesin. Gezi olayları, hayatını kaybeden körpecik insanlar... Onlara da gani gani eylesin. Yolsuzluklar, terör, Suriye'de kimyasal savaş, dolar aldı başını gidiyor. Ne berbat bir yıl geçirmişiz yahu.

Eh, kişisel olarak da tatsızlıklar olmuştur muhakkak. Ailelerden, eşten, dosttan kayıplar, hastalıklar, boşanmalar, ekonomik dertler, iş sorunları.

Evet, bugün bütün bunların yaşandığı 2013 bitiyor. Usulden, bütün bunların yaşanmadığı bir yeni yıl dilemek ama, gerçekçi olursak seneye bugün de 2014'te yaşadığımız felaketlerin ve üzüntülerin muhasebesini yapıyor olacağız. Ve 2015'te ve 2016'da...

Böyle bakınca dükkanı kapatıp gitmek geliyor içimden. Ama iki şey var ki beni ayakta tutuyor.

Birincisi, o kötü saydıklarımın yanında sayabileceğim bir sürü güzel şey de oldu 2013'te. Severek çalıştığım bir işim var, yeni bir 3D TV ve yeni bir araba aldım, Emre'yle çok güzel bir yaz tatili geçirdim, sonra okula başladı sıpa; onu o okul kıyafeti içinde görmeye bayılıyorum. Özetle her şey de kötü değildi.

Evet, bayılıyorum!
Ve ikincisi... Umut. Olabilir, belki de 2013 gelmiş geçmiş en kötü yıldı. Madem dibe vurduk, Neredesin Firuze'de Haluk Bilginer'in felsefesi ile "Dipte yatan o balik gibiyiz. Kuma yattık bekliyoruz, ses yok faça yok, aniden çarpacaz" demek düşer bize de. O zaman, 2014 ve sonrasında işler olsa olsa daha iyiye gidebilir. Bu kadar basit. Hatta onun şarkısı bile vardır yahu. Hadi,bir kaset koyayım da şöyle bir neşelenin dostlar.


Yeni yılınız kutlu, mutlu ve umutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder