18 Şubat 2019

TuneIn Radio PC'de Çalışmazsa Ne Yapmalı?

TuneIn Radio uygulamasını yıllardır telefonda ve Media Oynatıcı cihazlarımda kullanırım. Bilmeyen için, dünyanın dört tarafından radyo istasyonlarını keyifle dinleyebiliyorsunuz.

Bu sabah aklıma geldi, şunu PC'ye de kurayım dedim. WEB tarayıcıdan da dinleniyordu eskiden de, Microsoft Store'da uygulaması var mı diye baktım, varmış, indirdim. Uygulama çalıştı, istasyonlar çalmıyor. "An error occurred while trying to play the selected audio content" şeklinde güzide bir hata.

Microsoft Store'daki değerlendirmelere baktım, yanlız değilmişim, herkes "Çalışmıyor" şeklinde bağırıyor. Uzatmayayım, browser üzerinden dinleyeyim dedim. TuneIn ana sayfasına da ulaşılamıyor.
Az kastırınca olayın DNS'ten kaynaklandığını keşfettim. DNS olarak Yandex DNS'lerini girdim, mesele çözüldü.

Birilerinin daha işine yararsa diye buraya yazıyorum.

3 yorum:

  1. Windows 10 kullanıyorum, Tune In uygulamasını kurdum ancak açılmıyor bile demo geliyor sonra bembeyaz sayfa....
    DNS leri nasıl girdiğinizi anlatabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  2. Yusuf Bey merhaba.

    TuneIn'in kendi ayrı DNS ayarı yok; Windows 10'un DNS adreslerini değiştirmek gerekiyor. Kısaca anlatacak olursak:

    - Başlangıç menüsünden ayarları seçin.
    - Ayarlar ekranında Ağ ve Internet'i tıklayın.
    - Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e bastığınızda Ağ Bağlantıları penceresi açılacaktır.
    - Burada muhtemelen birden fazla bağlantı seçeneği vardır. Aktif olarak kullandığınız bağlantıya sağ tuşla basıp çıkan menüden Özellikler'i seçin.
    - Yerel Ağ Bağlantı Özellikleri diye bir pencere açılacaktır.
    - Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)'e çift tıklayın.
    - Açılan Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) Özellikleri ekranında Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan'ın yanındaki kutucuğu aktif hale getirin.
    - Adres alanına sırası ile 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazın; bunlar Google DNS adresleri. Alternatif olarak Yandex DNS adresleri olan 77.88.8.8 ve 77.88.8.1'i de kullanabilirsiniz.
    - Açtığınız pencereleri bir bir kapatın.

    Bunları görsel anlatan şöyle de bir video buldum işinize yarayabiir. Video'yu ben hazırlamadım o yüzden sorumluluğu sahibine aittir de demeden geçmeyeyim.
    https://www.youtube.com/watch?v=ecmL3vv--VE

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ek yapmam gerekiyor; siz TuneIn web sayfasından indirdiğiniz masaüstü uygulamasında problem yaşamaktasınız sanırım. Benim yukarıda anlattığım metod Microsoft Store üzerinden indirilen Windows 10 uygulamasında günü kurtarıyor. Masaüstü uygulaması için maalesef VPN çözümü gerekli. TuneIn'in neden porno siteleri ile aynı kefeye konulduğunu anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil