26 Ocak 2013

Trend Micro

Aslında daha önce yazmam gerekirdi ama yeni bir işe başlamanın verdiği heyecan, telaş, koşuşturma derken bugüne kaldı.

1 Ocak 2013 itibarı ile Trend Micro Türkiye'de Kıdemli Satış Mühendisi ve Güvenlik Danışmanı olarak göreve başladım.

Ne iş yapar bu firma derseniz, eh, biraz görev tanımından da çıkarabileceğiniz üzere, bilişim güvenliği konusunda çözümler geliştiren, ürünleri olan bir firma.

Hikayesi biraz değişik aslında, 1988'de Tayvan'lı abla, kardeş ve enişteden oluşan bir üçlü tarafından Los Angeles'te kuruluyor. Bir süre sonra şirketi önce Tayvan'a taşıyorlar, sonra Japonya'ya. Önceleri enişte bey şirketin başında, sonradan baldız Eva Chen işi üstleniyor.

Ev kullanıcıları açısından bakarsanız, anti virüs firmasıyız. Ama asıl vizyon, biraz farklı. Teknoloji bombardımanına girmeyeceğim ama, televizyonların bile internete bağlandığı bu devirde internet üzerinden yapılan tüm işlemlerin güvenliğinin sağlanması işi ile uğraşıyoruz. Sayın baş müdiremizden kaynaklanan, konulara farklı bir açıdan da bakma felsefemiz var.

Dinamik bir şirketiz; zaten tüm dünya çalışan sayımız kabaca 5000 kişi. Ama aralarında Rik Ferguson, gibi markalaşmış adamlar da var. Türkiye ekibi de yaklaşık 15 kişiden oluşuyor, yeni katılanlarla rakam biraz daha artacak.

Cep telefonum aynı, şirket e-posta adresim murat_songur@trendmicro.com.

Umuyorum bu görevimle de keyifli, verimli, başarılı projelerde yer alayım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder